Nämä teen keitto-ohjeet on julkaistu alunperin Facebookissa 21.12.2014, ne ovat omaa käsialaani ja virheiden kautta opiskeltu. (Ohjetta muokattu 1.10.2017)

Koska kannabinoidit ovat rasvaliukoisia, ideana on saada kannabinoidit liukenemaan ensin johonkin rasvaan ja keittää öljystä teetä. Koska kannabinoidit ovat luonnollisesti happomuodossa (esim. CBGA, THCA, CBDA jne…), vaaditaan lämmityksen kautta muodostuva decarboxylaatio, jonka myötä kannabinoidit muuttuvat tetrahydrokannabinoliksi (THC), kannabidioliksi (CBD) jne. Lääkitäkseen itseään happomuotoisilla kannabinoideilla, on määrän oltava n. 10-20 kertainen.

Teen keittäminen onnistuu suhteellisen pienellä määrällä lääkekannabiksen kukintoa (n. 0,5 grammaa -> ehkä n. 5 grammaan asti.)


 

Ohjeet:

Tarvitset valmistukseen pienen ja isomman kattilan, kylmäpuristettua kookosrasvaa ja lääkkeesi.

  1. Lisää pienemmän kattilan pohjalle jonkin verran esim. kylmäpuristettua kookos- ja/tai rypsiöljyä.
  2. Sekoita öljyyn hienonnettu lääkemateriaali niin, että kaikki materiaali sekoittuu kunnolla öljyyn ”uiden” siinä.
  3. Lisää kattilaan n. 2-3 senttiä vettä.
  4. Keitä kunnes vesi on haihtunut ja lääkemateriaali on liuennut öljyyn, sekä muuttunut  kellahkon, kultaisen tummahkon ruskeaksi. Tuossa vaiheessa kattilasta alkaa myös nousemaan jo jonkin verran höyryä. (Kestää ehkä n. 10-15 minuuttia riippuen kattilan koosta.)
  5. Kaada öljyt pienemmästä kattilasta isompaan ja lisää pienempään kattilaan vielä kylmää vettä kun olet kaatanut öljyt pois, kaapiaksesi kaiken rasvan kattilan reunoilta ja pohjalta isompaan kattilaan. Pienempää kattilaa kannattaa jäädyttää ennen tuota esim. kattilan pohjan kautta kylmässä vesihauteessa.
  6. Lisää isompaan kattilaan n. 0,7- 1 litra vettä.
  7. Lämmitä tee kiehuvaksi ja makeuta se hunajalla. (Vie pois muuten mahdollisesti hieman kitkerän maun.)

 

 

Muutama kuva tee valmistuksesta:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 


 

Mainokset